Kategoriat
Pyöräilyn ilo Vaikuttaminen

Tiedote: Kuopion polkijat ry kannustaa kaupunkilaisia ympärivuotiseen pyöräilyyn

13.11.2022 Kuopion polkijat ry

Pyöräilytalvi Kuopio -tempaus muistuttaa, että talvi tulee, mutta pyöräilyä se ei estä. Talvikunnossapidon laatu on avainasemassa pyöräliikenteen olosuhteiden parantamisessa.

Pyöräily talvella ei ole erityisen vaativaa, kuten ei ole talvella käveleminenkään. Päinvastoin – pyöräily on nopea ja hauska tapa liikkua myös lämpötilan pudottua ja päivien pimennyttyä. Pyöräilyä jatkamalla pääsee nauttimaan ulkoilmasta, hyvästä olosta ja kulkupelistä vailla vertaa.

”Pyöräilen arkimatkat läpi talven ja nautin ulkona olosta. Kun pyöräilen, lyhyet matkat autossa alkavat tuntua järjettömiltä.”

Inka Silfsten, Kuopion polkijoiden hallituksen jäsen

Pyöräilijän tulee voida luottaa siihen, että pyöräliikenteen 1. laatuluokan väylien talvihoito on kunnossa. Talvikunnossapidon laatukriteereitä tuleekin tiukentaa sujuvan ja turvallisen pyöräliikenteen vaatimalle tasolle. Kuopion kaupungin tulee seurata urakoitsijoiden työn laatua ja sopimusten noudattamista.

Myös lapsia ja nuoria tulee kannustaa ympärivuotiseen pyöräilyyn. Päiväkotien ja koulujen ympäristöjen pyörätiet ja jalkakäytävät tulee nostaa talvikunnossapidon 1. laatuluokkaan.

Viikolla 14.–18.11.2022 on valtakunnallinen Pyöräilytalvi-kampanjaviikko. Kuopion polkijat ry jakaa 15.11. aamulla Savilahdessa ilmaisia led-valoja, lakuja ja pyöräilyn hyvää fiilistä. Iltapäivällä klo 15:30–16:30 Kuopion polkijat järjestää yhteispyöräilyn Savilahdessa. Tapaaminen Valosali-sillan alla eli Prisman ja Microteknian välissä olevalla alikulkuaukiolla. Pyöräilytalvi Kuopio -tempaus on osa Kuopion Savilahtipäivää.

Lisätiedot:

Juha Hartikainen
Puheenjohtaja
044 7005242
kuopionpolkijat at gmail.com

Kun pyöräliikenteen laatuväylien talvihoito on kunnossa, on helppoa nauttia ympärivuotisesta pyöräilystä.