Yhdistys

Kuopion polkijat ry:n tarkoituksena on parantaa pyöräliikenteen edellytyksiä ja nostaa pyöräilyn kulkutapaosuutta Kuopion seudulla. Yhdistys pyrkii myös vahvistamaan pyöräilyyn liittyviä positiivisia mielikuvia. Lisäksi yhdistyksen tavoitteena on olla mukana luomassa viihtyisää kaupunkiympäristöä.

Kuopion polkijat ry on Pyöräliiton jäsen. Pyöräliitto on pyöräliikenteen etujärjestö ja European Cyclists’ Federationin täysjäsen.

Yhdistysasiakirjat

Kuopion polkijat ry:n Säännöt

Puheenjohtaja: Juha Hartikainen
Varapuheenjohtaja: Maija Hartikainen
Hallituksen jäsen: Tapio Pulkkinen
Hallituksen jäsen: Inka Silfsten

Hallituksen jäsenten esittely

Juha uppoutuu katusuunnitelmiin, liikenneturvallisuuteen, avoimeen dataan, tilastoihin ja tietenkin pyöräilyyn liikennemuotona. Lausuntojen ja muistutusten lisäksi Juha koodaa ja tekee videoita (mm. kesän 2019 Vilkku-fillarin käyttöönottovideo). Juha kiertää usein kesäviikonloppuisin Kallaveden fillarilla.

Maija vannoo mielikuvien, somen, kätevien sähköpyörien, hienojen hipsteripyörien ja viihtyisän kaupunkiympäristön voimaan. Maija lanseerasi Kuopion Fiksusti kouluun -hankkeen 2018-19 suositut Pyöräilypohtimot. Hän myös perusti 2017 We Cycle Kuopio -sivun, jolla esiteltiin valokuvin kuopiolaisia pyöräilijöitä. Maija rakastaa pyörämatkailua ja tekee joka kesä pyöräretken Suomessa.

Tapion intohimona on luonnossa liikkuminen ja pyöräily. Tapio on vetänyt vuosia lasten maastopyöräkoulua. Tärkeintä on kuitenkin arkihöntsäily ja arkipyöräilyn edistäminen. Tapiolla on rautainen osaaminen kaupunki-infrasta.

Inka on mukana monissa luonto- ja ympäristöhankkeissa, mm. taannoinen rantaroskaprojekti. Inka veti Pyöräilypohtimoita Kuopion Fiksusti kouluun -hankkeessa. Hän esitteli pohtimoiden toimintaa Liikkuva ja oppiva yhteisö -seminaarissa Tampereella 2019. Inka on tavallisen arkipyöräilijän esikuva.