Yhdistys

Kuopion polkijat ry:n tavoitteena on parantaa pyöräliikenteen edellytyksiä ja nostaa pyöräilyn kulkutapaosuutta Kuopion seudulla. Yhdistys pyrkii myös vahvistamaan pyöräilyyn liittyviä positiivisia mielikuvia. Lisäksi yhdistyksen tavoitteena on olla mukana luomassa viihtyisää kaupunkiympäristöä.

Kuopion polkijat ry on Pyöräliiton jäsen. Pyöräliitto on pyöräliikenteen etujärjestö ja European Cyclists’ Federationin täysjäsen.

Kuopion polkijat ry toimii yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa. Yhdistys on saanut kaupungin yleisavustusta vuosina 2021 – 2024 sekä erityisavustusta vuonna 2020.

Yhdistysasiakirjat

Kuopion polkijat ry:n Säännöt
Toimintasuunnitelma 2024 (pdf)

Hallitus

Juha Hartikainen (puheenjohtaja)
Maija Hartikainen
Antti Lipponen
Inka Silfsten
Tero Vihervaara

Hallituksen jäsenten esittely

Juha uppoutuu katusuunnitelmiin, liikenneturvallisuuteen, avoimeen dataan ja pyöräilyyn liikennemuotona. Kuopion ja valtakunnan liikennepolitiikan seuraamisen ohella Juha koodaa, kuvaa ja käy pyörälenkeillä.

Maija vannoo somen, kätevien sähköpyörien, hienojen kaupunkipyörien ja viihtyisän kaupunkiympäristön voimaan. Maija perusti 2017 We Cycle Kuopio -sivun, jolla esiteltiin valokuvin kuopiolaisia pyöräilijöitä. Maija rakastaa pyörämatkailua ja tekee joka kesä pyöräretken Suomessa.

Antti hoitaa arjen asiat pyörällä ja pyöräilee myös vapaa-ajalla. Antti polkee luonnossa ja kaupungissa, lähellä ja kaukana, yksin ja perheen kanssa. Antti seuraa pyöräliikenteen viimeisimpiä tuulia. Antille tärkeimpiä ovat toimivat ja turvalliset pyörätiet.

Inka on mukana monissa luonto-, ilmasto- ja ympäristöhankkeissa. Vapaa-aikanaan Inka kerää ympäristöstä jättibalsamia ja rannoilta roskia. Inka on tavallisen arkipyöräilijän esikuva. Inka osallistuu Kuopion polkijoiden ”Maanantain höntsäpyöräilyille”, satoi tai paistoi.

Tero pitää pyöräilystä, koska se on halpaa ja huoletonta. Teron mielestä pyöräilyn vapauden tunnetta lisää entisestään, kun osaa huoltaa ja korjata oman pyöränsä. Tero onkin ollut mukana käynnistelemässä Kuopion Pyöräpajaa, jonne kuka tahansa voi mennä opettelemaan pyöränkorjausta. Pyörien ja autojen rassaamisen lisäksi Tero harrastaa mehiläistarhausta.