Kategoriat
Pyöräreitit

Viikonlopun fillarointi: Niirala 5 km

1. Lähtö: Pyöräkatu
2. Portti maan uumeniin. Osoite: Huuhankatu 15
3. Entinen Huuhan kioski. Levykauppa Äx:n toimitusjohtaja myi kioskilla aikoinaan irtokarkkeja ja osti tuloilla levyjä. Osoite: Huuhankatu 29
4. Huuhan dirt-rata. SavoMTB ylläpitää rataa. Sijainti pyörätien vieressä.

5. Kasvot kivessä. Kasvot on veistänyt vuonna 1958 Kehäkadulla asunut Vilho Näppä. Sijainti: Kulje dirt-radalta kohti suurta kivilohkaretta, veistetty kivi on lohkareen lähellä. Kiveltä näkyy pyörätielle. Varo frisbeegolf-kiekkoja!
6. Tulevaisuuden puu -metsikkö. Metsikkö istutettiin vuonna 1967, kun Suomi täytti 50 vuotta. Tuolloin oli kova huoli puun riittävyydestä ja Kansallis-Osake-Pankki KOP rahoitti kampanjaa. Sijainti: Karttaan merkitty paikka ei ole tarkka vaan antaa osviittaa sijainnista. Kyltti näkyy pyörätieltä.

7. Valkeisenlampi. Klassikko ei selittelyjä kaipaa.
8. Kuopion kaupunginteatterin ulkoilmanäyttämö. Näyttämö valmistui teatterin remontin yhteydessä vuonna 2014. Vieressä Oiva Kallion suunnittelema ja vuonna 1926 valmistunut entinen vanhainkoti. Osoite: Valkeisenkatu 3.
9. Liikennepuisto ja muraali. Muraali on Kuopion kaupungin, arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun, Urbaani ry:n sekä Snellmanin ja Hatsalan koulujen yhteinen taideprojekti.
10. R-kioski. Olet saavuttanut fillaroinnin päätepisteen. Ärrältä saa korona-aikaankin kahvit ja mehut. Osoite: Niiralankatu 11